Στην τελική ευθεία

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο διήμερο 20-21 Σεπτέμβρη, με αφορμή την πανευρωπαϊκή εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη στις 12 π.μ. ξεκινάει από το Άγαλμα Βενιζέλου, η πορεία των πεζών με καροτσάκια (όλων των ειδών), σημαίες, μπαλόνια που θα προσπαθήσει να διασχίσει δρόμους και πεζόδρομους του κέντρου της πόλης, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα για ελεύθερα πεζοδρόμια.

Στις 2 το μεσημέρι θα γίνει επιβίβαση σε καραβάκι το οποίο θα  κάνει βόλτα στη παραλία της πόλης με πολλές στάσεις. Η διαδρομή αυτή έχει σα σκοπό να ξανανοίξει τη συζήτηση στη πόλη για θαλάσσια συγκοινωνία.

Την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει από το Άγαλμα του Βενιζέλου ποδηλατοδρομία μέσα στο κέντρο της πόλης, ζητώντας δίκτυο ποδηλατοδρόμων στα πλαίσια των ήπιων μορφών συγκοινωνίας.

Οι δραστηριότητες αυτές καθώς και οι απόψεις των διοργανωτών θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου μέσα σε καραβάκι (καιρού επιτρέποντος), την Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη το απόγευμα.

Από αύριο θα κυκλοφορήσει αφίσα και από Δευτέρα θα αρχίσουν να μοιράζονται τα φλαιερς.
Στη συνάντηση πέρα από τους διοργανωτές, συμμετείχαν οι Πειρατές της παραλιακής σαν παρατηρητές , οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν με τον τρόπο τους τουλάχιστον στην πορεία των πεζών. Επίσης η GREEN ATTACT θα βοηθήσει τη προσπάθεια , χωρίς να είναι συνδιοργανώτρια.

Οι συλλογικότητες που οργανώνουν αυτό το διήμερο είναι: Αναπηρία σήμερα, Αναπηρία τώρα, Ελληνική εταιρεία περιβάλλοντος και πολιτισμού,  Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών, Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων για την προστασία της παραλιακής ζώνης στο Καραμπουρνάκι, Επιβάτης, Κύτταρο εναλλακτικών αναζητήσεων νέων, Περιβαλλοντική κίνηση Ελαιώνων, Ποδηλάτης, ΠΟΛΙΤΕΣ κατά της υποθαλάσσιας, Streetpanthers, Φίλοι του πρασίνου Θεσσαλονίκης.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s