Εβδομάδα ΧΩΡΙΣ Αυτοκίνητο – Ήταν μόνο η αρχή!!

περισσότερες φωτο στη διεύθυνση

http://www.flickr.com/photos/terzo/sets/72157607473220085

Με επιτυχία τελείωσε το διήμερο των εκδηλώσεων, που οργάνωσαν 12 κινήσεις πολιτών της πόλης μας στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο. Το Σάββατο το πρωί πάνω από120 άτομα περπάτησαν στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια του κέντρου, συναντώντας πέρα από τις κακοτεχνίες και πλήθος εμποδίων. Από αυτοκίνητα, μηχανές μέχρι τα τραπεζοκαθήσματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τα πεζοδρόμια αδιάβατα.

Με καροτσάκια, μπαλόνια στα χέρια (πόλεις χωρίς αυτοκίνητα), πικέττες (πεζός σε απόγνωση) με φυλλάδια που μοιράζονταν στους περαστικούς έγινε αισθητή η πορεία των πεζών. Μάλιστα ποιο αισθητή έγινε στους καταστηματάρχες που έχουν απλώσει παράνομα στις ποιο πολλές περιπτώσεις τραπεζοκαθήσματα και οι πεζοί αναγκάστηκαν να τα μετακινήσουν για να περάσουν. Πράγμα που θα έπρεπε να είχε φροντίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης εδώ και καιρό.
Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι όπου έγινε επιβίβαση στο καράβι ΚΛΕΙΩ, για να ακολουθήσει βόλτα μέχρι το Μέγαρο Μουσικής  με εικονικές στάσεις ενδιάμεσα, υποδεικνύοντας τον τρόπο που θα έπρεπε να γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε μια πόλη παραλιακή. Η εικόνα που είχαν οι επιβάτες του καραβιού  με μποτιλιαρισμένη εκείνη τη στιγμή τη Λεωφόρο Νίκης,δείχνει τα αδιέξοδα του τρόπου ανάπτυξης και μετακίνησης που εφαρμόζεται στην πόλη μας.

Την Κυριακή έγινε επίσης με μεγάλη επιτυχία (πάνω από διακόσοι ποδηλάτες συμμετείχαν) η ποδηλατοπορεία που ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου για να επιστρέψει πάλι εκεί.(περνώντας από Εγνατία,Εθνικής Άμυνας, Μ.Αλεξάνδρου, Ανθέων, Μαρτίου, Β.Ολγας, Τσιμισκή Βενιζέλου, Εγνατία). Με μπαλόνια και συνθήματα απαίτησαν να υπάρξει σχεδιασμός για την ένταξη του ποδηλάτου στη μετακίνηση των Θεσσαλονικιών.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα προγραμματιστεί συνάντηση των κινήσεων για να συζητηθεί ο τρόπος που θα συνεχιστούν οι κοινές δράσεις. Γιατί τώρα ήταν μόνο η αρχή!!

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις θα ανεβούν σε ξεχωριστό λινκ.

Advertisements

One thought on “Εβδομάδα ΧΩΡΙΣ Αυτοκίνητο – Ήταν μόνο η αρχή!!”

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s