Αποτελέσματα συνάντησης στις 05.11.2008

Αποτελέσματα της συνάντησης των κινήσεων πολιτών στις 05.11.2008
Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν για την έκδοση του ημερολογίου. Δόθηκε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 11.11.2008 να σταλούν κείμενα και φωτογραφίες στην Βιβιάννα Μεταλληνού με mail (vivianna@aias.gr) η δια χειρός στο Θανάση Μητράκο(6944274787). Γίνεται προσπάθεια για δωρεάν εκτύπωση και θα είναι ημερολόγιο που θα καλύπτει παραπάνω από 12 μήνες, για να καλυφθούν όλες οι συλλογικότητες.

Συζητήθηκε το θέμα της ημερίδας που οργανώνει ο δήμος Πολίχνης για τα στρατόπεδα. Μετά από συζήτηση, τα σημεία στα οποία συμφωνούμε όλοι, ανέλαβε ο Γρηγόρης Νικολαίδης να συντάξει σε κείμενο, το οποίο θα αποσταλεί για έγκριση σε όλες τις συλλογικότητες και το οποίο θα διαβαστεί από τον ίδιο στην ημερίδα.
Επίσης για το ψήφισμα για τα στρατόπεδα, που ξεκίνησε από την επιτροπή των Γιαννιτσών, αφού έγινε συζήτηση συμφωνήθηκε να τους προταθεί να γίνουν προσθήκες για να το συνυπογράψουμε και εμείς. Αν δεν  είναι δυνατό αυτό να καταθέσουμε συμπληρωματικό κείμενο στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που γίνεται στη πόλη μας 27-27 Νοεμβρίου. (υπεύθυνοι Κλαίρη Κουντούρη, Γιάννης Καιμακτσίδης)

Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε διήμερο εκδηλώσεων στις 6 και 7 Δεκέμβρη με αφορμή τη Μέρα για τις κλιματικές αλλαγές. Έτσι η δεντροφύτευση στο στρατόπεδο Καρατάσου  από 23.11 θα γίνει στις 07.12. (είδη Οι Φίλοι του πρασίνου έχουν ζητήσει δέντρα για φύτευση και έχει γίνει συνεννόηση με το Δήμο Πολίχνης). Το Σάββατο 06.12 θα οργανώσουμε κινητοποίηση περικύκλωσης της ΔΕΘ και του Γ Σώματος Στρατού με αίτημα να αποδοθούν αυτοί οι χώροι στους πολίτες, σα δημόσιοι χώροι πρασίνου. Για αυτήν την κινητοποίηση θα εκδοθεί αφίσα, έντυπο και θα εξεταστεί η περίπτωση στήριξης από ραδιόφωνα.

Ετοιμάζεται και το κείμενο προς τον Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης με το οποίο ζητούνται στοιχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς μια σειρά χώρων της πόλης μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι δύο νέων συλλογικοτήτων: η Επιτροπή κατοίκων στις 40 εκκλησιές και ο Σύλλογος Κατιρλιωτών.
Ο εκπρόσωπος από τις 40 εκκλησιές μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται για το αποχαρακτηρισμό έκτασης πρασίνου-ρέματος και αποφασίστηκε να βοηθηθεί η προσπάθεια των κατοίκων για να σωθεί αυτός ο χώρος από την οικοπεδοποίηση.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τι 19 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Μέχρι τότε θα υπάρξει επικοινωνία μέσο της λίστας και του blog.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s