Ημερίδα στη Πολίχνη για τα στρατόπεδα

Αισθητή έγινε η παρουσία του ΔΙΚΤΥΟΥ (Γ. Αντωνόπουλος, Γ. Καιμακτσίδης, Γ. Μαυράκης, Θ. Μητράκος, Τ. Λαζαρίδης, Β. Πατσιλάρας) στην ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Πολίχνης τη Δευτέρα 24/11, για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου.

Μοιράστηκε στους παρευρισκομένους (δήμαρχος  και δημοτικοί σύμβουλοι Πολίχνης, τοπικοί φορείς, κάτοικοι, οι βουλευτές Γ.Μαγκριώτης, Σ.Καλαντίδου, Τ.Κουράκης, οπρώην υπυργός Α.Τσοχατζόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σ.Πλωμαρίτης, τοπικές κομματικές οργανώσεις) το κείμενο ψήφισμα για τα στρατόπεδα που καταθέτουμε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Έγινε παρέμβαση από εκπρόσωπο του ΔΙΚΤΥΟΥ  Γ.Αντωνόπουλο όπου τέθηκαν οι θέσεις μας για αλλαγή του ν.2745/1999 για να αποκλειστεί οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων, για χαρακτηρισμό των εκτάσεων αυτών σαν κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, για απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην ιδιοκτησία των δήμων, για σύσταση φορέα ανάδειξης  και διαχείρισης στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης ‘έγινε αναφορά στην δεντροφύτευση που οργανώνουμε στις 7 Δεκέμβρη στο Καρατάσου και τους καλέσαμε να συμμετέχουν και στην περικύκλωση της ΔΕΘ-ΓΣΣ στις 6 Δεκέμβρη.

Ομόθυμη ήταν η βούληση των εισηγητών (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Καθηγητής του Α.Π.Θ Θ. Ζάγκας, ο Σ.Διαμαντόπουλος δημοσιογράφος, ο Σ.Λαζαρίδης από τη Σύλλογο κατοίκων, η περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου, ο Γ.Νικολαιδης από τους Φίλους του Πρασίνου) για να αποτραπεί οποιαδήποτε μορφής οικοπεδοποίηση και να αποδοθεί ολόκληρο στη κοινωνία.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s