Συζήτηση τη Δευτέρα 09.02 για το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης. Τι πόλη θέλουμε

Το ΥΠΕΧΩΔΕ ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2008 τη διαδικασία ευρείας διαβούλευσης για την επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και τον καθορισμό των νέων Περιοχών Εφαρμογής του. Βέβαια έθεσε σαν ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων των φορέων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2009, γεγονός που αντικειμενικά δημιουργεί ερωτηματικά για την πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ να είναι ουσιαστικός ο δημόσιος διάλογος. Η πρόσκληση για διάλογο αφορά 148 φορείς (δήμοι και κεντρικοί φορείς) της Κεντρικής Μακεδονίας

Παρ όλα αυτά για το ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μπορεί να είναι μια αφορμή να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για  το ρόλο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, για την αξιολόγηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου, για τις αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές προοπτικές της περιοχής μας, για τις προτάσεις οριοθέτησης της μητροπολιτικής περιοχής..
Δηλαδή με απλά λόγια για το πως θέλουμε την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Οργανώνουμε λοιπόν  συζήτηση τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη Διαγώνιο, όπου θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ και θα υπάρξουν παρεμβάσεις από φορείς, συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών και δημοτικών κινήσεων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Είναι μια προσπάθεια από μας, ώστε να γίνει υπόθεση των ενεργών πολιτών η επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού. Αυτή η συζήτηση πιστεύουμε θα μας βοηθήσει στη προσπάθεια μας, να διαμορφώσουμε μια συνολική πρόταση για το πως θέλουμε τη Θεσσαλονίκη.

Ζητάμε από κάθε φορέα και συλλογικότητα να μας ενημερώσει για τη συμμετοχή του και να ορίσει ένα η μία εκπρόσωπο, που θα έχει στη διάθεση του/της 7 λεπτά για να παρουσιάσει τις απόψεις του.

Για την ενημέρωση σας επισυνάπτουμε τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το ΥΠΕΧΩΔΕ

μητροπολιτική περιοχή πρώτη πρόταση δεύτερη πρόταση κείμενο πρότασης ΥΠΕΧΩΔΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συμμετέχοντες φορείς στο ΔΙΚΤΥΟ
Αναπηρία Σήμερα,  Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού,  Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών,  Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό,  Επιτροπή Κατοίκων Καραμπουρνάκι,  Δίκτυο, ΕΠΙΒΑΤΗΣ,,  Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων-ΚΕΑΝ,  ΠΟΛΙΤΕΣ κατά της Υποθαλάσσιας, Σύλλογος Κατιρλιωτών,  Σύλλογος Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Στρατοπέδου Καρατάσου,  Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία,  Streetpanthers,  Φίλοι Πρασίνου Θεσσαλονίκης,  Φίλοι του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s