Τελικά το παγκάρι τοποθετήθηκε !!!

δείτε πληροφορίες και φωτογραφίες στη διεύθυνση της Ένωσης Πεζών http://www.enosipezon.gr

Advertisements

One thought on “Τελικά το παγκάρι τοποθετήθηκε !!!”

 1. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ή το Παγκάρι της Παναγούδας στην ΠΠΓερμανού.
  Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίσθηκε μια νέα παραβίαση του ελεύθερου δημόσιου χώρου, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης, στο χώρο πίσω από το βυζαντινό μνημείο της Παναγίας της Γοργοεπήκοου, γνωστής ως Παναγούδα.
  Το Σάββατο 9 Μαΐου με άμεση κινητοποίηση πολίτες από τη Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκη των Πολιτών & της Οικολογίας, του Δικτύου Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη και της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, απέτρεψαν την τοποθέτηση ενός προκατασκευασμένου παρεκκλησιού – παγκαριού στην ουσία- το οποίο ετοιμαζόταν να τοποθετηθεί στο κέντρο του πεζοδρομίου της Παλαιών Πατρών Γερμανού.
  Η κινητοποίηση έλαβε τη διαβεβαίωση και του αρμόδιου αντιδημάρχου για την επανεξέταση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι ήσυχα- ήσυχα το προκατ παγκάρι ….τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο όχι το Σάββατο που ετοιμάστηκαν αλλά τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Μαΐου!!!
  Το ίδιο βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο,παρουσία και πολιτών από την κινητοποίηση, το θέμα ήταν κεντρικό ζήτημα και απασχόλησε το σώμα επί ώρες με επεισοδιακό τρόπο!
  Χάρις στην επιμονή της αντιπολίτευσης,στις 2.00 το πρωί της Παρασκευής διατυπώθηκε η πρόταση να εγκριθεί στο επόμενο ΔΣ η αποξήλωση του παρεκκλησιού πό το συγκεκριμένο σημείο χωρίς όμως να δεσμευτεί για την οριστική ακύρωση του εγχειρήματος!
  Επικαλέσθηκαν ακόμα και τις διατάξεις της ναοδομίας για να υπερασπιστούν το τσιμεντένιο παγκάρι, μαζί με τις εγκρίσεις επιμέρους φορέων οι οποίες όμως όλες ανεξαιρέτως απαιτούν μία κεντρική έγκριση για άδεια τοποθέτησης στο χώρο- δηλ άδεια της Πολεοδομίας! Τέτοια άδεια δεν μπορεί να δοθεί γιατί ο δημόσιος υπαίθριος χώρος δεν αλλάζει χρήση από καμία αρχή.
  Έτσι καλά θα κάνουν να ανακοινώσουν την οριστική απομάκρυνση του τσιμεντοειδούς και να υποστηρίξουντο μεγαλείο του πολιτισμού που κρατά ο μοναδικός βυζαντινός ναός που τόσο φτηνά εκποιούν στο πεζοδρόμιο!…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s