Έκθεση φωτογραφίας για το περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «GREEN ATTACK» ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το μέτωπο για το περιβάλλον Green Attack σας καλεί στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 22:00. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου και θα διαρκέσει για έναν περίπου μήνα. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει πάρτι για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το θέμα της έκθεσης είναι «Θεσσαλονίκη- περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή- περιβαλλοντικά κινήματα» και αποτελεί μέρος της εκστρατείας μας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη. Για την συγκέντρωση των φωτογραφικών έργων απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση τόσο σε επαγγελματίες, όσο και ερασιτέχνες φωτογράφους, θέλοντας να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη πάρκων και ελεύθερων χώρων πρασίνου, η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ., η υποβάθμιση του δάσους αλλά και οι αγώνες των κατοίκων της πόλης που αντιστέκονται, αποτέλεσαν την έμπνευση για τη διοργάνωση μιας έκθεσης που επιθυμούμε να αφυπνίσει και  να ταρακουνήσει συνειδήσεις για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που βιώνουμε καθημερινά στην πόλη μας.

Η πρωτοτυπία, επομένως, της έκθεσης έγκειται στο ότι είναι συλλογική και συμμετοχική, «από εμάς για εμάς». Διαρκής στόχος της Green Attack, άλλωστε, είναι να αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης και να αναζητά λύσεις συλλογικές και όχι ατομικές, μέσω των κινημάτων και των αγώνων των ίδιων των κατοίκων.

Το εντευκτήριο του στεκιού όπου θα βρίσκεται η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 ως αργά το βράδυ.

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο για ένα μήνα, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.green-attack.blogspot.com/.

Στοιχεία επικοινωνίας:

greenattack.thes@gmail.com

6942015769

Η σελίδα της έκθεσης στο Flickr:

http://www.flickr.com/groups/1291045@N21/

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s