Έγινε η παρέμβαση στη δασική έκταση Πανόραμα- Θέρμη

ceb8ceb5cf81cebcceb71Σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου ομάδα πολιτών από το ΔΙΚΤΥΟ Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη έκανε συμβολική κατεδάφιση τμημάτων της περίφραξης στη δασική έκταση που παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση ιδρύματος.

ceb8ceb5cf81cebcceb74Πέρα από πολεοδομικά θέματα, το μπάζωμα ρέματος, την παραχώρηση κυριότητας και όχι μόνο της χρήσης, υπάρχει το ουσιαστικό θέμα της παραχώρησης δημόσιας δασικής έκτασης για να γίνει μπετόν, ακόμα και με τα ποιο αγαθά κίνητρα.

ceb8ceb5cf81cebcceb73Στην εποχή των δυσμενών αλλαγών στο κλίμα λόγο και της αλόγιστης ανθρώπινης δράσης, οι δασικές εκτάσεις (και ας έχουν μόνο πουρνάρια) θα πρέπει να φυλάγονται σαν κόρη οφθαλμού και μάλιστα από τους θεσμούς όπως είναι η εκκλησία και η Νομαρχία. Επίσης θεωρούμε ότι μπορεί η συγκεκριμένη παραχώρηση να λειτουργήσει σαν κερκόπορτα για την ευρύτερη οικοπεδοποίηση μιας έκτασης χιλίων στρεμμάτων.

Εμείς σαν κινήματα πολιτών σε συνεργασία και με άλλους φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί. Ζητάμε από την Μητρόπολη να κάνει πίσω και να αναζητήσει αλλού εκτάσεις για το έργο της.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε στις επόμενες μέρες στο χώρο με μαζική δεντροφύτευση

One thought on “Έγινε η παρέμβαση στη δασική έκταση Πανόραμα- Θέρμη”